top of page

Vad kul att du är

intresserad av

våra kurser!

Kentsdottir press 2021_ färg_ Amanda Gylling _7.jpg
Kentsdottir press 2021_ färg_ Amanda Gylling _4.jpg

"En perfekt endagskurs som gav mig flera ögonöppnare och idéer till nya kreativa lösningar. Känner mig helt klart tryggare att våga och testa mer för att få det resultat jag vill inom rörligt. Kentsdottir gör filmvärlden helt enkelt bättre och mycket roligare!"

/Kursdeltagare

"Uppskattade verkligen den övergripande helheten, men att det samtidigt var detaljerat och djupgående. Bra upplägg, bra energi, och bra tips! Riktigt glad för att jag gick den här kursen." /kursdeltagare

"Matnyttig kurs för nybörjare! Härlig stämning då gruppen var liten och det fanns stort utrymme för diskussion och utbyte av erfarenheter. /Kursdeltagare"

aktuella Kurser
och datum

Kentsdottir press 2021_ färg_ Amanda Gylling _6.jpg

Exotic Urbanism

Brazil

4/11-5/12

$600

Lär dig filma videocontent 

Dagskurs i Stockholm

Datum uppdateras

snart

5600 SEK ex moms

Om kursen

Lär dig filma 
video content

Var hålls kursen?

 

Max antal deltagare

Vad kostar kursen?

TID

Ingår Lunch?

 

Språk

Stockholm

8 st

5600 SEK ex moms (7000 SEK ink moms)

09.00-17.00

Ja lunch + snacks

svenska

Anmäl dig till kursen

TACK FÖR DIN ANSÖKAN

Villkor 

Det är först till kvarn som gäller för antagningen av kursen. Du får ett mail som bekräftar om du fått platsen. En bokningsavgift på 2500 SEK betalas för att säkra sin plats. Kursen är avbokningsbar fram till 3 veckor innan kursstart, därefter återbetalas bokningsavgiften ej. Resterande belopp för kursen faktureras efter avslutad kursdag.

Vilka är vi som håller i kursen?

Kursen hålls av oss, systrarna Kentsdottir som består av Alexandra och Silja-Marie. Tillsammans driver vi filmproduktionsbolaget Kentsdottir Production som är baserat i Stockholm. 

Vi älskar video och har skapat filmer tillsammans sedan barnsben. Eftersom vi alltid har varit

ett mindre bolag har vi stor erfarenhet av att filma, redigera, regissera och producera.

Idag har vi drivit bolaget i åtta år och arbetar med företag såsom Volvo, Zoegas, Odd Molly, Wall of Art, Apollo, Loreal, Svenska Spel, NEUW etc. men även gjort musikvideor åt artister såsom

Smith&Thell, Eric Saade och Jens Hult. 

Vi är med och utvecklar video-koncept och gör främst videor som används som innehåll till sociala medier eller kampanjer. Vi har aldrig varit ett traditionellt filmbolag utan anpassar oss ständigt till branschen och formar videon därefter. Att vi ofta är ett litet filmteam och arbetar under begränsade förutsättningar gör att vår kunskap är optimal kring kombinationen av det tekniska hantverket och den kreativa helheten.

Något som vi tror är viktigt att lära ut i dagens video-bransch. 

Om kursen

I den här kursen lär du dig att skapa videoinnehåll till sociala medier. Här får du lära dig hur man med bara en kamera och ett redigeringsprogram kan skapa professionella videor som berör.

För enligt oss, är det så mycket mer än en bra kamera som behövs. 

Kursen fokuserar på helheten och filmer som passar reklam och kommunikation. Vi delar med oss av alla de tips och råd kring strategi, förberedelse, inspelning och postproduktion. 

Vi kommer gå igenom hur man ska tänka kring komponenter såsom ljus, platser, kamerarörelser, vinklar, karaktärer, färger och förberedelser. För att sedan gå över till postproduktion där vi berör kreativa råd inför klippning, dramaturgi, slowmotionfunktioner och val av musik. 

 

Vad kursen består av

Dagen kommer bestå av en kort presentation av oss och varje deltagare för vi tror på nätverk och den sociala samverkan. Vi kommer blanda teori, samtal och praktiska övningar under dagen. Målet är att varje deltagare ska ha skapat en film på minst 15 sekunder och vara jäkligt nöjd! 

 

Vem är kursen för?

Vi ser att denna kursen är för alla kvinnor som är nyfikna på videoskapande och som antingen vill börja skapa videor för privat bruk eller för sin arbetsplats. Vi välkomnar alla som definierar sig som kvinna. Vi ser denna kurs som mer än bara en videokurs, vi vill även skapa ett nätverk och få samman fantastiska krafter och hoppas kunna hålla kontakten med alla i framtiden. 

 

Varför håller vi

den här kursen?

Vi märker att allt fler företag vill skapa sina egna filmer och arbeta inhouse med kommunikation och content, vilket inte alls är konstigt då de anställda känner företaget bäst. Många tycker det inte vara lönsamt att ta in ett produktionsbolag för enklare typer av filmer, så vi tror helt enkelt på att utbilda så att fler kan skapa sitt egna video-content! 

Video är en såpass stor del av vår konsumtion och denna kursen passar även personer som vill utveckla sina videokunskaper för privat bruk, vloggar, youtube-kanal eller bröllopsvideor. Det bästa vore om vi kan inspirera fler att jobba inom film eller starta eget! 

Varför håller vi

den här kursen bara för kvinnor?

Vi tycker det saknas kvinnor inom den bransch vi jobbar inom, som är filmproduktion inom reklam och kommunikation. Vi vill att fler kvinnor ska våga hålla i kameran och regin. 

Att behärska en kamera blir enklare och enklare och vi tror bara att många inte känner igen sig i den manliga jargongen och förväntningarna av en “kameraman” där det blir mycket fokus på teknik istället för genomförande. Vi vet att det frågas efter fler kvinnliga filmare och därför vill vi hjälpa till att lyfta fram er!

 

Vad behöver du inför kursen i form av teknik?

Ta med en kamera med filmfunktion. Helst så du kan filma med 25 eller 50fps och minst 1280x720p.

Vi kommer ha någon enstaka kamera på plats att låna ut men det bästa är om man man redan är bekant med kameran man jobbar med.

Vi rekommenderar en systemkamera där det finns möjlighet att byta objektiv.

En kompaktkamera eller mobilkamera går att använda men blir lite mer begränsat. 

Medtag även en dator med redigeringsprogrammen Adobe Premiere PRO eller den enklare varianten Adobe Rush. Programmen finns att ladda hem gratis i 7 dagar eller att köpa. Se dock till att bekanta dig med grunderna av programmen innan kursen. 

Här är länkar till videokurser av programmen:


 

Behöver jag några förkunskaper?

Vi kommer gå igenom övergripande teknik gällande kamera och redigeringsprogram men tyvärr inte allt för grundläggande, så ser gärna att det finns en bas-kunskap gällande kamera och redigeringsprogram. Om så inte, så uppmuntrar vi er att gå kursen ändå men att man bekantar sig med programmen och sin kamera innan. 


 

Här är länk till grundläggande genomgång till programmet Adobe Premiere CC:

 

Här är länk till grundläggande genomgång av programmet Adobe Rush:

 

 

 

 


 

Exempel på vad du

kommer lära dig

 • Filmstrategi - vilken typ av video, format och längd passar bäst för olika syften

 • Förberedelse - Hur man ska tänka gällande inspelningsplatser och planering av inspelningar

 • Innehåll - tankar kring val av människor/karaktärer eller rekvisita till din film

 • Ljus - Tips och råd kring att använda naturligt ljus och enklare lampor

 • Kamera - Hur ska man tänka gällande val av kameror, objektiv och genomgång av övergripande inställningar som lämpar sig bäst för nybörjare och enklare content-videor.

 • Kamerarörelser - ska man använda stativ eller rörlig kamera? Våra tips för det mest optimala för varje tillfälle

 • Utsnitt - Närbild? Helbild? Genomgång av hur man ska tänka gällande placering av objekt, utsnitt, vinklar etc. 

 • Enklare klippning i Adobe Premiere CC där vi kort går igenom struktur i programmet, hur man arbetar i sekvenser och export av filmen. 

 • Kreativa tankar kring klippning och hur du bygger en film med effektiv dramaturgi

 • Textplacering och musik påläggning i postproduktion


 

Exempel på vad denna kurs INTE innehåller

 • Fördjupad genomgång av kamera eller redigeringsprogram

 • Avancerad ljussättning

 • Ljudproduktion 

 • Färgkorrigering

 • Animation 

 • Publicering av videor på sociala medier


 

Få uppdateringar kring kommande kurser

Din e-post är registrerad hos oss!

bottom of page