Vad kul

att du är

intresserad

av vår kurs!

Kentsdottir press 2021_ färg_ Amanda Gylling _7.jpg
Kentsdottir press 2021_ färg_ Amanda Gylling _4.jpg

Om oss som håller kursen

Kursen hålls av oss, systrarna Kentsdottir som består av Alexandra och Silja-Marie. Tillsammans driver vi filmproduktionsbolaget

Kentsdottir Production som är baserat i Stockholm. 

Vi älskar video och har skapat filmer tillsammans sedan barnsben. Eftersom vi alltid har varit ett mindre bolag har vi stor erfarenhet av att filma, redigera, regissera och producera.

Idag har vi drivit bolaget i åtta år och arbetar med företag såsom Volvo, Zoegas, Odd Molly, Wall of Art, Apollo, Loreal, Svenska Spel, NEUW etc. men även gjort musikvideor åt artister såsom Smith&Thell, Eric Saade och Jens Hult. 

Vi är med och utvecklar video-koncept och gör främst videor som används som innehåll till sociala medier eller kampanjer. Vi har aldrig varit ett traditionellt filmbolag utan anpassar oss ständigt till branschen och formar videon därefter. Att vi ofta är ett litet filmteam och arbetar under begränsade förutsättningar gör att vår kunskap är optimal kring kombinationen av det tekniska hantverket och den kreativa helheten.

Något som vi tror är viktigt att lära ut i dagens video bransch. 

 

Om kursen

I den här kursen lär du dig att skapa videoinnehåll till sociala medier. Här får du lära dig hur man med bara en kamera och ett redigeringsprogram kan skapa professionella

videor som berör och tilltalar.

För enligt oss, är det så mycket mer än en bra kamera som behövs. 

Kursen fokuserar på helheten och det kreativa istället för det tekniska. Vi delar med oss av alla de tips och råd kring strategi, förberedelse, inspelning och postproduktion. 

Vi kommer gå igenom hur man ska tänka kring komponenter såsom ljus, platser, kamerarörelser, vinklar, karaktärer, färger och förberedelser. För att sedan gå över till postproduktion där vi berör kreativa råd inför klippning, dramaturgi, slowmotionfunktioner och val av musik. 

 

Vad kursen består av

Dagen kommer bestå av presentation av oss och varje deltagare för vi tror på nätverk och den sociala samverkan. Vi kommer blanda teori, samtal och praktiska övningar under dagen. Målet är att varje deltagare ska ha skapat minst en film på minst 15 sekunder och vara jäkligt nöjd! 

 

Vem är kursen för?

Vi ser att denna kursen är för alla kvinnor som är nyfikna på videoskapande och som antingen vill börja skapa videor för privat bruk eller för sin arbetsplats. Vi välkomnar alla som definierar sig som kvinna. Vi ser denna kurs som mer än bara en videokurs, vi vill även skapa ett nätverk och få samman fantastiska krafter och hoppas kunna hålla kontakten med alla i framtiden. 

 

Varför håller vi

den här kursen?

Vi märker att allt fler företag vill skapa sina egna filmer och arbeta inhouse med kommunikation och content, vilket inte alls är konstigt då de anställda känner företaget bäst. Många tycker det inte vara lönsamt att ta in ett produktionsbolag för enklare typer av filmer, så vi tror helt enkelt på att utbilda så att fler kan skapa sitt egna video-content! 

Video är en såpass stor del av vår konsumtion och denna kursen passar även personer som vill utveckla sina videokunskaper för privat bruk, vloggar, youtube-kanal eller bröllopsvideor. Det bästa vore om vi kan inspirera fler att jobba inom film eller starta eget! 

Varför håller vi

den här kursen bara för kvinnor?

Vi tycker det saknas kvinnor inom den bransch vi jobbar inom, som är filmproduktion inom reklam och kommunikation. Vi vill att fler kvinnor ska våga hålla i kameran och regin. 

Att behärska en kamera blir enklare och enklare och vi tror bara att många inte känner igen sig i den manliga jargongen och förväntningarna av en “kameraman” där det blir mycket fokus på teknik istället för genomförande. Vi vet att det frågas efter fler kvinnliga filmare och därför vill vi hjälpa till att lyfta fram er!

 

Vad behöver du inför kursen i form av teknik?

Ta med en kamera med filmfunktion. Vi kommer ha någon enstaka kamera på plats att låna ut men det bästa är om man man redan är bekant med kameran man jobbar med.

Vi rekommenderar en systemkamera eller alternativt din mobil. Medtag även en dator med redigeringsprogrammet Adobe Premiere CC eller en enklare variant som heter Adobe Rush. Programmen finns att ladda hem gratis i 30 dagar. Se dock till att bekanta dig med grunderna av programmen innan kursen. 

Här är länkar till videokurser av programmen:


 

Behöver jag några förkunskaper?

Vi kommer gå igenom övergripande teknik gällande kamera och redigeringsprogram men tyvärr inte allt för grundläggande, så ser gärna att det finns en bas-kunskap gällande kamera och redigeringsprogram. Om så inte, så uppmuntrar vi er att gå kursen ändå men att man bekantar sig med programmen och sin kamera innan. Här är länkar till bra gratis-kurser online för 

Ladda gärna ner Adobe Premiere


 

Det här kommer du lära dig

 • Filmstrategi - vilken typ av video, format och längd lämpar sig bäst för olika tillfällen

 • Förberedelse - Hur man ska tänka gällande inspelningsplatser och planering av inspelningar

 • Ljus - Tips och råd kring att använda naturligt ljus och enklare lampor

 • Kamera -  övergripande genomgång av kamerainställningar anpassad för kortare content-videor

 • Kamerarörelser - ska man använda stativ eller rörlig kamera? Våra tips för det mest optimala för varje tillfälle

 • Utsnitt - Närbild? Helbild? Genomgång av hur man ska tänka gällande placering av objekt, utsnitt, vinklar etc.

 • Enklare klippning i Premiere Rush eller Adobe Premiere CC

 • Kreativa klipptips

 • Textplacering och musikläggning i postproduktion


 

Den här kursen innehåller INTE 

 • Fördjupad genomgång av kamera eller redigeringsprogram

 • Avancerad ljussättning

 • Ljudproduktion eller voice over

 • Färgkorrigering

 • Animation 

 


 

Max antal deltagare

 

Vad kostar kursen?

 

När är kursen?

Antal lektionstimmar

 

Språk

8 st 

 

5990 kr

Söndag 17 oktober 2021

09.00 - 16.00

 

6 timmar

 

Svenska